Yeni Qashqai İçin Geri Sayım Başladı

Nissan, Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarına sunduğu mevcut, üçüncü nesil Qashqai modelini tanıttığı günleri anımsatıyor. Ancak Japon otomotiv üreticisi, 2021’de tanıtıldıktan üç yıl sonra, kompakt crossover pazarındaki rekabet avantajını korumak amacıyla göz alıcı bir makyajlı versiyon üzerinde çalışıyor.

ABD pazarı için hala bir seçenek olmayan Qashqai, Nissan’ın 2022’de önceki nesil modelini Rogue Sport olarak sonlandırmasının ardından bu ülkede bulunmuyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, Kanada’da Qashqai adıyla satışa devam ediyor. Küresel pazarlar için güncellenen Qashqai, yeni ön ve arka tasarıma sahip olacak. Peki, orta yaş makyajı hakkında neler biliyoruz?

Orta yaş makyajları genellikle radikal değişiklikler getirmez, ancak bu popüler SUV, oldukça etkileyici bir ön tasarım revizyonu alacak gibi görünüyor. Casuslarımız, Nissan’ın Ariya EV modelinden esinlenilen akıcı bir görünümü ortaya çıkardı. Kaskatı bir ızgara, dekoratif panellerle çevrili ve farlar ana ünitelerden ayrılan gündüz farlarına sahip. Alt hava girişi yeni bir tasarıma sahip.

Yan ve arka taraftaki değişiklikler ise minimal. Alt kapı süslemelerinde şimdi krom detaylar bulunurken, arka tampon tamamen yenilenmiş durumda. Arka farların dış şekli aynı kalırken, iç kısımlar yeni bir LED imzası kazanmış.

İç mekanda Qashqai büyük ölçüde aynı kalacak, ancak yeni döşeme ve kaplama renkleri ile birlikte 12.3 inçlik bilgi-eğlence sistemi (ki büyüme ihtimali var) ve dijital gösterge paneli için yeni görünümler sunacak. Kablosuz şarj, Nissan bağlantılı hizmetleri, Apple CarPlay ve Android Auto da sunulan diğer özellikler arasında.

10.8 inçlik head-up ekran, 360 derece kamera, panoramik cam tavan, ön koltuk masaj fonksiyonu ve Bose premium ses sistemi gibi özelliklerin yanı sıra, şerit tutma, arka çapraz trafik uyarısı ve dinamik adaptif cruise kontrol gibi Nissan’ın sürücü yardım paketi de korunacak.

Makyajlı Qashqai’nin tüm modelleri, önceki versiyonda olduğu gibi kısmi elektrifikasyona sahip olacak. Hafif hibrit spektrumunun daha ılımlı bir ucunda, 1.3 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli motor, 157 beygir güç (117 kW) ve 199 lb-ft (270 Nm) tork üretiyor. Güç ön tekerleklere (AWD opsiyonel) CVT şanzıman aracılığıyla iletiliyor.

Elektrikle çalışanlar için ise 1.5 litrelik değişken sıkıştırmalı benzinli motor kullanan e-Power versiyonu bulunacak ve bu motor 156 beygir güç (115 kW) üretecek. Bu ünite tekerleklerle fiziksel bir bağlantısı olmadan, motoru bir jeneratör gibi kullanarak bataryayı besleyecek ve bununla birlikte 188 beygir gücündeki (140 kW) elektrik motorunu sürerek sürüş yapacak.

2025’ten sonra yeni bir EV odaklı platform üzerinde bir batarya elektrikli versiyon da ortaya çıkacak.

Nissan Qashqai, oldukça rekabetçi bir segmentte yarışıyor. Subaru’nun yeni Crosstrek’i, Mazda CX-30, Toyota Corolla Cross, Honda ZR-V, Mitsubishi Eclipse Cross, Cupra Formentor, Skoda Karoq, Hyundai Kona, Kia Seltos ve Ford Puma gibi güçlü rakipleri bulunuyor.

Beklentiler, fiyatların artacağı yönünde, İngiltere’de başlangıç fiyatlarının hafif hibrit model için yaklaşık £30,000 (şu anki döviz kurlarıyla yaklaşık $38,000) olacağı tahmin ediliyor. Tam dolu e-Power varyantının ise £43,000 ($54,400) civarına ulaşabileceği söyleniyor.

Qashqai’nin resmi tanıtımıyla ilgili çelişkili raporlar bulunsa da, büyük olasılıkla bu yıl içinde gerçekleşeceği ve satışların son çeyrekte başlamasının beklendiği söyleniyor.

SON EKLENENLER