İngiltere’nin En Ucuz Elektrikli Otomobili Corsa Oldu

Opel Corsa Electric modeli, yeni bir donanım seviyesi eklenerek giriş fiyatında £5550’lik bir indirimle, Birleşik Krallık’ta satışa sunulan en ucuz elektrikli araç haline geldi.

Yeni Corsa Yes modeli, £26,895 başlangıç ​​fiyatına ile MG 4 EV için £26,995 ve elektrikli Fiat 500 için istenen £28,195 fiyatları geride bıraktı.

Stellantis’in bu süper minik modeli, ön kısımda tek bir motor bulunduruyor ve 134 beygir gücü ile 191 Nm tork üretiyor. 50 kWh kapasiteli bir bataryadan alınan enerji ile tek bir şarjla 221 mil menzil sağlıyor.

Opel web sitesinden 17 Nisan itibariyle sipariş verilebilecek olan Corsa Yes, 16 inç alaşım jantlar, ön spor koltuklar, 7.0 inç dijital gösterge paneli ve Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu 10 inç dokunmatik ekran gibi özelliklere sahip.

Otomatik LED farlar, otomatik silecekler, iklim kontrolü, anahtarsız giriş ve arka park sensörleri gibi diğer standart ekipmanlar bulunuyor. Sürücüler aynı zamanda şerit takip asistanı, hız limiti levha tanıma, hız sabitleyici ve otomatik acil fren gibi bir dizi yardımcı teknolojiye de erişim sağlayacaklar.

Alıcıları çekmek amacıyla Opel, bu model için ülke genelindeki Tesco süpermarketlerinde bir yıl boyunca ücretsiz şarj imkanı sunacağını açıkladı.

Corsa’nın yeni £26,895 fiyat etiketi, şu anda Birleşik Krallık’taki sürücülerin sahip olabileceği en uygun fiyatlı elektrikli araç olmasına rağmen, rakipleri de kendi daha uygun fiyatlı modellerini bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

Şu anda £30,195 fiyatla satılan BYD Dolphin modeli, bu yılın ilerleyen dönemlerinde başlangıç seviyesi Active donanım seviyesine sahip olacak ve başlangıç fiyatını neredeyse £5000 indirerek £25,490’a çekecek.

Çinli hatchback modeli, 93 beygir gücünde bir motora ve 44.9 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak ve Corsa Yes ile benzer şekilde yaklaşık 211 mil menzil sunacak.

Ayrıca yeniden tasarlanmış Dacia Spring modeli, İngiltere’de yakında piyasaya sürülecek ve yaklaşık £17,000 fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Bu model ise 26.8 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak ve yaklaşık 137 mil menzil mesafesi sunacak.

SON EKLENENLER