En Az Sorun Çıkaran Arabalar

Yakın zamanda gerçekleştirilen WhatCar araştırmasında, 16 bine yakın araç sahibi ile görüşmeler yapıldı. Sadece 5 yaşa kadar olan araçlar ile ilgili yapılan araştırmada modellerin son 1 yıl içinde çıkardığı sorunlar ile ilgili veri toplandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre kullanıcılar %95’in üzerinde Lexus, Kia, Mazda, Mitsubishi, Toyota, Mini, Hyundai, Suzuki ve Dacia markalarından memnun iken Alfa Romeo, Ford, Nissan, Land Rover ve Fiat markaları ise en düşük memnuniyet oranlarına sahip oldu.

ABD merkezli bir diğer araştırma şirketi olan JD Power’ın çalışmasına göre ise yeni otomobillerin üretim veya tasarım kaynaklı sorun çıkarma oranının %11 civarında olduğu tespit edildi. Aynı araştırmaya göre ise kullanıcılar en çok Buick, Chevrolet, Kia ve BMW markalarına güvendiklerini belirttiler.

İngiltere mekezli Carwow sitesinin gerçekleştirdiği araştırmada ise yeni araçların yaşlarına göre onarım sıklığı ve onarım maliyeti gibi farklı kriterler üzerinden bir araştırma yapıldı. Çalışmaya göre en az sorun çıkaran arabalar Honda, Lexus, Toyota, Hyundai olurken en fazla sorun tespit edilen markalar ise Land Rover, Jaguar, Chevrolet ve Alfa Romeo olarak sıralandı.

SON EKLENENLER