Yeni Captur Artık Daha Modern

Ford Puma ve Nissan Juke gibi güçlü rakiplerin yer aldığı, yoğun rekabet yaşanan küçük SUV segmentindeki Renault markasının temsilcisi olan Captur modeli tamamen yenilendi. Küçük boyutlarına rağmen geniş bir iç mekan sunan 2024 Renault Captur rahat kullanımı ile de dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor.

Yeni Clio ve Scenic modellerinde görülen ön yüz tasarımı ile benzer bir kokpit sunan Yeni Captur, performans odaklı Esprit Alpine donanımı ile de satışa sunulacak. Yeniden tasarlanan arka stoplar ve yeni döşeme seçenekleri ile dikkat çeken Captur, özellikle iç mekanda, daha zengin malzemeler ve yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile daha “modern” ve “premium” bir atmosfer yakalamış.

Döşeme seçenekleri donanım seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Örneğin Techno paketinde, sarı dikişler ile sunulurken Esprit Alpine paketinde mavi eklemeler ve Fransız bayrağı motifleri dikkat çekiyor. Ayrıca döşemeler düşük karbon ayak izi için seçilmiş geri dönüştürülmüş kumaşlardan üretilmiş.

Yeni Captur Artık Daha Modern

Kabinin merkezinde, Renault’nun en son OpenR Link bilgi-eğlence platformunu içeren yeni 10.4 inçlik dikey dokunmatik ekran yer alıyor. Bu platform, yeni bağlantı fonksiyonları ve standart olarak kablosuz akıllı telefon yansıtma özelliği getiriyor.

Günlük ve pratik kullanım odaklı Yeni Captur’da arka koltuklar 160mm kadar geriye kaydırılabiliyor. Ayrıca araç içi kullanım alanları toplam 24.7 litrelik depolama alanı sunuyor. Modelin koltuklar dik konumdayken bagaj kapasitesi ise 536 litreye ulaşıyor.

Clio’nun yüksek kardeşi olarak tanınan Captur, kardeşi ile CMF-B platformunu ve iki benzin-elektrik hibrit güç aktarım sistemini paylaşıyor. 90 beygir gücünde bir 1.0 litre üç silindirli motoru, altı ileri manuel şanzıman seçeneği ile birlikte yer alacak. Ayrıca 94 beygir gücünde 1.6 litrelik bir motor ile 48 beygir gücünde bir elektrik motor da seçenekler arasında yer alacak.

Her ne kadar gövde yapısını selefinden devralmış olsa da, süspansiyon sistemi daha dinamik bir sürüş için modifiye edilmiş. Direksiyon tepkileri ise iyileştirilerek yeniden kalibre edilerek sürüş keyfi önemli ölçüde artırılmaya çalışılmış.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’da en çok satılan 10 hibrit model arasında yer alan Captur, yeni yüzü ile 2028 yılına dek satışta kalması bekleniyor. 2024 model Yeni Renault Captur Avrupa piyasasında 22,000 Euro’dan başlayan fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

SON EKLENENLER