Mini Aceman Geliyor

Mini Cooper ve Countryman modelleri arasında konumlandırılan Mini Aceman modeli Çin kaynaklarından sızdırılan bilgiler sayesinde yeniden gündeme geldi.

4,075 mm uzunluğa, 1,754 mm genişliğe ve 1,495 mm yüksekliğe sahip olan Mini Aceman, öncelikle şehir içi ve dışı kullanımda konfor ve pratiklik hedefi ile tasarlanmış. Bu modelde geleneksel Mini çizgileri ve imza niteliğindeki çevresel cam yapısı ve kısa çıkıntılarla korunmuş.

Aceman ve Aceman S olmak üzere iki farklı versiyon ile stil farklılıklarına sahip olarak satışa sunulacak.  17 ila 19 inç arasında değişen çeşitli alaşım tekerlek tasarımlarının yanı sıra, amiral gemisi JCW (John Cooper Works) için seçilebilen önemli bir arka spoiler ve dekoratif çıkartmalar gibi opsiyonel seçenekler de sunulacak.

Aceman modeli daha küçük Mini Cooper Electric ile aynı platformu paylaşacak. Tek önden monte elektrik motoru ile 181 hp (135 kW / 184 PS) güç ve 40.7 kWh batarya paketi sunulacak. Ayrıca daha güçlü versiyonlarında 215 hp (160 kW / 218 PS) motor ve daha büyük 54.2 kWh batarya ile sunulması bekleniyor. En yüksek hız ise 170 km/s (106 mph) ile sınırlandırılmış.

Nisan ayında düzenlenecek olan Çin Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılması beklenen Yeni Mini Aceman’in yıl içinde dünya çapında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Mini Aceman, hem performans hem de çevre dostu özellikleriyle otomobil severlerin beklentilerini karşılamaya hazır görünüyor.

SON EKLENENLER