Çinli Seres Devlere Meydan Okuyor

SeresÇin

Çinli otomobil firması Seres, Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor ve hedeflerine premium markalar olan Audi, Mercedes-Benz ve Tesla’yı koyuyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde Avrupa pazarına üç yeni SUV modeliyle giriş yapacak olan Seres farklı seçenekler sunacak.

Giriş seviyesi model olan Seres 5, Tesla Model Y ve Volkswagen ID 4 ile rekabet edecek şekilde konumlandırılıyor. Elektrikli versiyonu 76kWh batarya kapasitesine sahip ve WLTP test sonuçlarına göre de 480 kilometre menzil sağlıyor.

Seres 5’in gücünün büyük kısmı, 268 beygir gücü ve 266 tork üreten elektrik motorundan geliyor ve arka tekerleklere iletiliyor. Bu, 0-100 km/sa hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Çift motorlu versiyonlarda ise ön aksa eklenen AC senkron motor gücü 489 beygir ve 498 torka çıkarıyor ve hızlanma süresini 4.5 saniyeye kadar düşürüyor. Her iki versiyon da 100kW’a kadar şarj edilebiliyor ve yüzde 30’dan yüzde 80’e kadarki şarj süresi ise sadece 30 dakika sürüyor.

Seres, tüm modellerinde gelişmiş dijital hizmetler adı altında ömrü boyu ücretsiz yazılım güncellemesi de sunmaya hazırlanıyor. Akıllı sürüş ve navigasyon asistanı gibi yazılımların yanı sıra, otonom sürüş özellikleri de Seres modellerinde sunulacak özellikler arasında olacağı belirtiliyor.

 

2016 yılında Çin’de kurulan ve elektrikli araç teknolojilerine odaklanan Seres ilk büyük çıkışını, 2019 yılında piyasaya sürdüğü Seres SF5 modeli ileyaptı. Bu model, hem batarya elektrikli (BEV) hem de menzil genişletici (REx) seçenekleri sunarak dikkat çekmeyi başardı.

2020 yılında ise SF7 modelini tanıtarak SUV segmentine giriş yaptı. Bu model, büyük ve geniş iç hacmi, yüksek performansı ve uzun menzili ile dikkatleri üzerine çekti. SF7, özellikle aileler ve geniş araç arayan kullanıcılar için ideal bir seçenek olarak sunulmuştu. Marka son olarak 2021 yılında ABD pazarına giriş yapmıştı.

SON EKLENENLER