Yeni Transporter Yerli Olacak

VW Transporter Tanıtım

Volkswagen, efsanevi Transporter serisinin yedinci neslini Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek IAA Transportation fuarında tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni Transporter, Almanya’da 36.780 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunacak.

Avrupa pazarında Volkswagen Ticari Araç satışlarının üçte ikisini oluşturan Yeni Transporter, Türkiye’deki Ford Otosan fabrikasında üretilecek.

Yeni model, klasik Transporter tasarımını modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor. Kısa ve tombul burun yapısı, dik eğimli ön cam ve karakteristik “Bulli” çizgisi gibi tanıdık özellikler bu nesilde de korunmuş. Ön kısımda büyük bir ön ızgara ve yeniden tasarlanmış farlar bulunuyor.

Yeni Transporter, 5050 mm ile 5450 mm arasında değişen uzunluklara sahip, bu da onu ID Buzz (4712 mm) ve Multivan (4973 mm) modellerinden daha uzun kılıyor. Arka kısımda, 2003-2015 yılları arasında üretilen T5 varyantından ilham alan C şeklinde LED arka lambalar bulunuyor. Ayrıca, genişliği vurgulamak için bagaj kapağı boyunca yatay karakter çizgileri uzanıyor.

Tam teknik özellikler henüz açıklanmamış olsa da, Transporter 16 inç, 17 inç ve 19 inç jantlarla sunulacak. Bu ölçüler şimdiden panelvan tarihindeki en büyük alaşım jant seçenekleri arasına girdi.

Ford ile geliştirilen tamamen yeni bir mimariye sahip olan Yeni Transporter, bu sayede ilk kez elektrikli bir araç olarak karşımıza çıkacak. Elektrik ve plug-in hibrit versiyonlar için şarj kapağı sağ ön farın altında bulunuyor. Test sürüşlerinde yoğun kamuflajla görüntülenen model, geniş bir ızgara ve yeniden tasarlanmış farlar ile önceki modellerden ayrılıyor.

Transporter, Ford’un bataryalarını, elektrik motorlarını, motorlarını, şanzımanlarını ve şasi yapısını kullanacak. Aynı zamanda, Transit ile benzer dizel, benzinli plug-in hibrit ve bataryalı elektrikli güç aktarma organları seçeneklerini sunacak. Elektrikli E-Transporter, Ford’un 236 mil menzilini yakalayacak ve 134 beygir gücü veya 215 beygir gücündeki motor seçenekleriyle satılacak.

SON EKLENENLER