Yeni Mitsubishi ASX Tanıdık Geldi

Mitsubishi, Avrupa pazarı için ASX modelini yenileyerek 2024 yılına uygun bir tasarım sunuyor. Ancak yeni model, yaklaşık 19 ay önce tanıtılan Renault Captur ile aynı tasarım çizgilerine sahip olarak karşımıza çıktı.

Mitsubishi Motors Hollanda tarafından internet üzerinden paylaşılan yeni model fotoğrafları, özellikle ön tasarımda dikkat çekiyor. Yenilenen farlar, eski modelin “lobster-claw” şeklindeki far yerine geçerken, ön ızgarada büyük bir açıklık ve parlak siyah bir tasarım Mitsubishi’nin yenilikleri arasında yer alıyor. Ancak aracın yan taraflarında belirgin bir değişiklik yapılmamış. Arka tarafta ise Mitsubishi logosu ve karartılmış alt tampon, yeni tasarımın fark edilir özellikleri.

Kabin içi de basit değişikliklerle sınırlı; yeni grafikler ve Mitsubishi amblemi eklenmiş. İnfotainment ekranı olarak 10.4 inç büyüklüğünde bir ekran kullanılırken, Renault’un yeni 10.25 inçlik dijital gösterge paneli yerine daha küçük 7 inçlik bir ekran tercih edilmiş.

Standart özellikler arasında kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, sürücü dikkat takip sistemi, acil durum şerit koruma yardımı ve akıllı hız yardımı bulunuyor. Seçili versiyonlar 8 yıl garanti ile sunuluyor.

Mitsubishi’nin Hollanda web sitesine göre, yeni ASX modeli giriş seviyesi olarak 1.0 litrelik turbo üç silindirli motorla sunulacak ve bu motor 89 beygir güç ile 160 Nm tork üretecek. Ayrıca, 138 beygir güç ve 260 Nm tork sağlayan hafif hibrit 1.3 DI-T motor seçeneği de mevcut. Bu motor, altı vitesli manuel veya yedi vitesli otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor. Mitsubishi ayrıca 1.6 litrelik iki elektrik motorlu ve 1.2 kWh bataryalı bir hibrit model de sunuyor; bu model 143 beygir güç üretiyor. Renault Captur, benzer motor seçeneklerine sahip.

SON EKLENENLER