Yeni C3 Yine Ekonomi Odaklı

Citroen, hafif hibrit güç aktarım sistemlerine sahip yeni C3 modelini tanıttı. Dördüncü nesil C3’ün açıklanan başlangıç fiyatı selefinden daha uygun olarak 14.990 Euro (524.000 TL) olarak belirlendi.

Daha önce marka tarafından 15bin Euro’nun altında bir başlangıç fiyatı hedefini açıklaması yerini bulmuş gibi görünüyor. Yeni modelin yaz aylarından itibaren tüm Avrupa pazarında satışa sunması bekleniyor.

Yeni Citroen C3’ün giriş seviyesi versiyonunda 100 hp güç üreten 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motor bulunurken, daha verimli olan hibrit versiyonunda ise 48V lityum iyon pil ve altı vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor.

Citroen, hafif hibrit versiyonun şehiriçi kullanımda %50’ye kadar elektrik modunda çalışabiliyor ve bu sayede emisyon ve yakıt tüketimini yaklaşık yüzde 10 oranında azaltabiliyor. %100 elektrikli olan e-C3 versiyonu ise 111 beygir güç üreten ve 44kWh batarya ile 320 km’ye kadar bir menzil sunuyor.

Yeni C3 Yine Ekonomi Odaklı

Yeni Citroen C3, 4.015 mm uzunluğunda olmasına rağmen, önceki nesline kıyasla daha geniş bir iç mekan sunuyor. Ayrıca bagaj selefine göre 10 litre artarak 310 litrelik bir hacme ulaşmış.

You ve Max olarak iki farklı donanım paketi satılacak olan Yeni Citroen C3’ün giriş seviyesi You paketinde, LED farlar, konfor süspansiyonu, bir head-up display, arka park yardımı ve aktif güvenlik frenlemesi gibi özellikler standart olarak yer alıyor.

Minimalist gösterge paneli, 10.25 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı sergilerken, Head Up Display özelliği geleneksel bir gösterge panelinin yokluğunu telafi ediyor.

Yeni C3 Yine Ekonomi Odaklı

Üst düzey Max paketinde ise, tavan barları ve ön ve arka koruma seti, 17 inç tekerlekler, 10,25 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ile uydu navigasyonu, konfor koltuklar, kablosuz telefon şarjı, bir arka görüş kamerası ve otomatik farlar ve silecekler gibi ekstralar sunuluyor.

SON EKLENENLER