Superb Passat’ın Tahtını Ele Geçirdi

Klasik Passat modelinin üretiminin durdurulmasını ardından satış rakamları hızla artan, platform kardeşi Skoda Superb modeli tamamen yenilenen yüzü ile karşımıza çıktı. Yenilenen Superb, sürdürülebilirlik konusunda da büyük adımlar atmış durumda. Yeni Skoda Superb, sürdürülebilir malzemeler, yenilikçi teknolojiler ve gelişmiş güvenlik sistemleri ile donatılmış durumda. Skoda Superb’in dördüncü nesli, hem çevre dostu özellikleriyle hem de teknolojik yenilikleriyle dikkat çekiyor. Yeni model, özellikle geniş iç hacmi ve konforlu sürüş deneyimi ile aileler için ideal bir seçenek sunuyor.

Yeni Superb’in iç mekan konsepti, kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Yenilikçi Skoda Smart Dials ve bağımsız 13 inçlik bilgi-eğlence ekranı, kullanım kolaylığını artırıyor. Vites kolunun direksiyon kolonuna taşınması, daha geniş ve ferah bir orta konsol oluşturuyor. İç mekanın temiz ve düzenli görünümü, sürüş konforunu maksimuma çıkarıyor. Ayrıca, pnömatik kontrollü masaj yastıklarına sahip Ergo koltuklar, uzun yolculukları daha konforlu hale getiriyor.

Skoda, daha fazla verimlilik için güç aktarma organlarını optimize etmiş durumda. Çıkışları 110 kW (150 hp) ile 195 kW (265 hp) arasında değişen üç benzinli motor ve 110 kW (150 hp) ile 142 kW (193 hp) arasında değişen iki dizel motor seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, Combi Estate’e özel yeni bir plug-in hibrit güç aktarma organı ve tamamen yeni bir hafif hibrit versiyon da mevcut. Yeni Superb’in tüm motor seçenekleri, çevre dostu ve yakıt tasarruflu özellikleriyle öne çıkıyor.

Dördüncü nesil Superb, dış tasarımda da önemli yenilikler getiriyor. Yeni sekizgen Skoda ızgarası, kaput üzerindeki Skoda logosu ve ön apronun Koyu Krom kaplama şeritleri, araca modern bir görünüm kazandırıyor. Aerodinamik özellikler de geliştirilmiş durumda. Hatchback versiyonunun sürtünme katsayısı, önceki modelden yüzde on daha düşükken, Combi Estate versiyonunun sürtünme katsayısı yüzde 15 oranında azaltılmıştır. Bagaj kapasitesi, hatchback için 645 litreye, SW versiyonu için ise 690 litreye çıkarılmıştır.

Yeni Superb, güvenlik cephesinde de birçok yenilik sunuyor. Dönüş Asistanı, Kavşak Asistanı ve Acil Durum Direksiyon Asistanı gibi yenilikçi yardım sistemleri, sürüş güvenliğini artırıyor. Ayrıca, Mürettebat Koruma Yardımı ve on adede kadar hava yastığı ile yolcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor. Yeni nesil LED Matrix farlar ve DCC Plus, Superb’de ilk kez sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Yeni Superb, kullanıcılarına geniş bir donanım yelpazesi sunuyor. Yeni nesil LED Matrix farlar, sanal pedallı elektrikli bagaj kapağı ve 19 inçlik alaşım jantlar gibi özellikler, aracı daha da çekici hale getiriyor. Superb’in iç mekanında kullanılan tüm tekstil ürünleri yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiştir. Suite ve L&K Suite Design Selections’ın konyak rengindeki deri, zeytin işlemeden elde edilen atık su kullanılarak tabaklanmıştır. Yeni Skoda Smart Dials, birçok araç fonksiyonuna hızlı ve kolay erişim sağlıyor.

Skoda Superb, 2001 yılında piyasaya sürüldü ve o tarihten bu yana 1,6 milyondan fazla üretildi. Superb, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Hindistan ve Çin’de üretilmeye devam ediyor. Yirmi yılı aşkın süredir birçok uluslararası ödül kazanan Superb, 2016 yılında üçüncü nesli ile Red Dot Ödülü de dahil olmak üzere 30’dan fazla ödül kazandı. 2001 ve 2008 yılları arasında toplam 137.000 adet araç teslim edilmişti. İkinci nesil ise 2008’den 2015’e kadar toplam 618.000 adet satıldı. 2015 yılında piyasaya sürülen üçüncü nesil Superb ise bugüne kadar toplam 845.000 adet üretildi.

SON EKLENENLER