Performans Canavarı Jeep Wagoneer

jeep wagoneer s

Jeep, ikinci elektrikli aracı olan Jeep Wagoneer S’i 30 Mayıs’ta tanıtıyor. Bu yeni elektrikli SUV, performans açısından spor otomobil seviyelerini vaat ediyor ve 480 kilometrenin üzerinde bir menzil sunuyor.

Sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan Wagoneer S, Jeep’in küresel ölçekte satışa sunulacak ilk elektrikli aracı olacak. Daha küçük bir model olan Avenger ise yalnızca Avrupa pazarında satışa sunulacak. Wagoneer S’in Birleşik Krallık’taki satışları ise gelecek yılın başlarında başlayacak.

Jeep, modelin resmi lansmanından önce bir önizleme videosu yayınladı. Bu videoda Wagoneer S, California’daki Willow Springs Yarış Pisti’nde Tesla Model Y ile karşı karşıya geliyor. 600 beygir gücündeki Jeep, 0-100 km hızlanma süresinde 3.4 saniye ile 483 beygir gücündeki Tesla Model Y’nin 3.5 saniyelik süresini geride bırakıyor.

Yeni Wagoneer S, Jeep‘in daha önceki düz kenarlı tasarımlarından oldukça farklı, şık bir görünüme sahip. Bu model, üst düzey özelliklerle donatılmış olarak geliyor. Yılın başlarında yayınlanan görüntülerde, Wagoneer’in kabininde en az dört dijital ekran bulunuyor: direksiyonun arkasında dijital gösterge paneli, büyük bir merkezi bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, iklim kontrolü gibi özellikleri kontrol etmek için daha küçük bir dokunmatik ekran ve ön yolcu için büyük bir dokunmatik ekran sunuyor.

Ayrıca, direksiyon üzerinde birkaç düğme ve gösterge panelinin ortasında dokunsal geri bildirim düğmeleri yer alıyor. Panoramik bir sunroof, çevresel aydınlatma ve 19 hoparlörlü bir ses sistemi de standart özellikler arasında bulunuyor.

Wagoneer S, Jeep’in ana şirketi Stellantis’in yeni STLA Large mimarisine sahip ilk modellerden biri olacak. Bu platform, birkaç ay sonra piyasaya sürülecek olan Wrangler benzeri Recon ile paylaşılacak.

İlk kez 1962 yılında piyasaya sürülen Wagooner, 2020 yılında yeniden canlandırılmış ve markanın yeni premium SUV ailesinin temelini oluşturmuştu.

SON EKLENENLER