Renault’dan Çin Malı Twingo

renault twingo

Renault, yeni nesil Twingo’yu geliştirmek için Çinli bir şirketle işbirliği yapacağını duyurdu. Renault ve Volkswagen arasındaki görüşmelerin kesilmesinin ardından, Fransız otomobil üreticisi yeni bir elektrikli araç geliştirmek için Çinli bir ortakla işbirliği yapacağını doğruladı.

Elektrikli araç satışlarındaki yavaşlama, birçok otomobil üreticisi için şimdiden endişe kaynağı olmuş durumda. Bu durumu aşmak için daha ucuz ve daha erişilebilir elektrikli araçların geliştirilmesi, birçok uzman tarafından satışları yeniden canlandırmanın bir yolu olarak görülüyor. Özellikle Çinli kuruluşların artan baskısı, daha ucuz ve rekabetçi ürünler sunma konusunda eski otomobil üreticilerini zor durumda bırakıyor.

Renault’nun CEO’su Luca de Meo, daha önce Avrupalı otomobil üreticilerini birleşmeye ve kıtaya giren Çin ithalatı ile rekabet edebilecek uygun fiyatlı elektrikli araçlar üretmek için Airbus tarzı bir holding kurmaya çağırmıştı. Ancak, Renault, yeni Twingo’yu Çin’de geliştirecek. Renault’nun EV bölümü Ampere tarafından yönetilen bu projenin sadece stil ve ileri mühendislik çalışmaları Fransa’da gerçekleştirilecek. Üretim ise Avrupa’da, muhtemelen şirketin şu anda Twingo’yu üreten Slovenya fabrikasında gerçekleşecek.

Renault’nun geliştirme süresini kısaltmak ve 20,000 Euro’nun altında fiyatlandırılabilecek bir otomobil üretmek istediği söyleniyor. Bu karar, Renault’nun uygun fiyatlı elektrikli araç pazarında rekabet edebilme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Fransız otomobil üreticisi, Çin merkezli bir şirketle ortaklık kurarak, EV alanında hızlı gelişmelerin yaşandığı Çin’de EV geliştirme konusunda tecrübe kazanmayı hedefliyor.

SON EKLENENLER