Milyon Dolarlık Roadster

Rolls-Royce, yaklaşık 25 milyon dolar değerindeki özel yapım Arcadia Droptail modelini tanıttı.

Beyaz rengi ve kontrast gümüş kaplama tasarımı ile dikkat çeken Arcadia’nın iç mekanında zengin dokusu nedeniyle Gülağacı kullanılmış. Kaplamanın tropikal iklimlerde aracın ömrü boyunca korumak için özel bir cilaya ihtiyaç duyulmuş. Toplamda, bu kaplamayı geliştirmek ve 233 ahşap parçası üzerinde çalışmak için firma tarafından 8000 saatten fazla geliştirme süresi harcanmış.

Milyon Dolarlık Roadster

Tasarım direktörü Anders Warming, “Arcadia Droptail ile minimalizmde cesareti ve incelikteyi, İngiliz lüksüne eşsiz bir anlayışa sahip bireyin yaşam tarzıyla bilinçli bir şekilde bir araya getiriyoruz. Bu tarihi otomobili yaratırken, eşsiz tasarım yeteneklerimizi en üst düzeyde sentezleme ve uygulama becerimizi bir kez daha kanıtlıyoruz.” diye konuşuyor.

Milyon Dolarlık Roadster

Araç içindeki gösterge paneli, Rolls-Royce’un kendi tasarımı olan ve şirketin bugüne kadar geliştirdiği en karmaşık parça olarak nitelendirilen bir premium saat içeriyor. Bu saat için iki yıl araştırma ve beş ay montaj süresi gerektiği belirtiliyor. Saatin tüm mekanik ve dekoratif parçaları el işçiliği ile üretilmiş.

İki kişilik roadster, çift turbolu 6.75 litrelik V12 motoruyla güçlendirilmiş ve ekstra 30 beygir güç üreterek toplamda 593 beygir güç üretebiliyor.

SON EKLENENLER