Yeni Yaris’de Şaşırtıcı Detaylar

Toyota’nın hibrit elektrikli hatchback’inin en yeni nesli, 2020’deki lansmanından bu yana büyük bir başarı elde ettimişti. Modelin Avrupa’daki son derece rekabetçi B segmentinde lider oyuncu olarak kalmasını sağlamak için yeniden tasarlandı.

Önemli güncellemeler arasında ilave, daha güçlü yeni bir hibrit elektrik aktarma, önemli yeni ve geliştirilmiş güvenlik ve sürücü destek özellikleri ve dijital teknolojinin potansiyelinden yararlanan tamamen yeni sürücü göstergeleri ve multimedya sistemi bulunuyor.

Yeni Yaris'de Şaşırtıcı Detaylar

Avrupalı ​​müşteriler için Avrupa’da üretilen yeni Yaris bu defa “Hibrit 130” seçeneğini ile geliyor. 1,5 litrelik tam hibrit elektrik sistemi, güç kontrol ünitesindeki (PCU) yazılım ve donanımda yapılan ayarlamalarla birlikte, daha güçlü bir elektrik motor jeneratörüne (çıkış 59 kW’tan 62 kW’a kadar) sahip yeni bir hibrit motor olarak kartşımıza çıkıyor. Böylece toplam sistem çıkışında 116 DIN hp/85 kW’tan 130 DIN hp/96 kW’a %12’lik bir artış yakalanmış.

Yeni Yaris’in yeni motor seçeneği ile , 0-100 km/s hızlanmasını 9,2 saniyeye düşürüyor. Benzer şekilde, 80-120 km/saat hıza ise 7,5 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca yakıt tüketiminin ise 3,9-4,3 l/100 km olarak kalmasını sağlıyor (WLTP kombine verileri). Yeni “Hybrid 130”, yeni Yaris Premiere Edition ve GR Sport modellerinde standart olarak sunuluyor.

Yeni Yaris'de Şaşırtıcı Detaylar

Model sınıfına bağlı olarak 7 veya 12,3 inçlik dijital sürücü gösterge ekranı ile geliyor. Her ikisi de tamamen özelleştirilebilir, tüm aydınlatma koşullarında okunması kolay, keskin biçimde tanımlanmış tam renkli grafiklere sahip.

Yeni Yaris, hızlı tepki veren bir arayüzle daha kolay, daha sezgisel kullanım için tasarlanan yeni Toyota Smart Connect multimedya sistemi ile güzergahlar, trafik olayları ve gecikmeler hakkında güncel bilgilerle zamandan tasarruflu yolculuk planlaması yapılmasına yardımcı oluyor. Sesli tanımlama ile örneğin, “Hey Toyota, üşüdüm” dediğinizde sistem klima kontrol sıcaklığını otomatik olarak yükseltebiliyor.

Yeni Yaris'de Şaşırtıcı Detaylar

Yeni Toyota Yaris, Premiere Edition’da standart ve GR SPORT donanımında ise opsiyonel olarak sunulan yeni Akıllı Dijital Anahtar özelliğini de batındırıyor. Bu özellik ile en fazla beş kullanıcının akıllı telefonlarını kullanarak araca erişmesine olanak tanıyor. Böylece telefonunuzu çantanızdan veya cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan aracı kilitleyebilir, kilidini açabilir veya çalıştırabiliyorsunuz. Hem Apple hem de Android cihazlarla uyumlu olan Dijital Anahtar seçeneği yıllık bağlantı ücreti ile hizmete sunulacak gibi görünüyor.

Aynı zamanda uzaktan araç kilitleme ve kilit açma için de kullanılabilecek olan Yeni Dijital Anahtar, yolculuktan önce kabini ısıtmak veya soğutmak için klimanın çalıştırılması ve kalabalık bir park yerinde arabanın tespit edilmesine yardımcı olmak için dörtlü flaşör aktivasyonu gibi kullanışlı işlevler de sunuyor.

Yeni Yaris'de Şaşırtıcı Detaylar

Yeni Toyota Yaris’de Çarpışma Önleme Sisteminin (PCS) artık kafa kafaya çarpışmayı ve yayalar, bisikletliler ve ilk kez motosikletler de dahil olmak üzere otomobilin yolundaki herşeyi daha sezgisel olarak algılayabiliyor. Hızlanmayı Bastırma gibi yeni bir özellik sayesinde ise öndeki bir araçla çarpışma riski olduğunda aracın ani hızlanmasını yavaşlatabiliyor.

Proaktif Sürüş Desteği (PDA) ise daha yavaş bir aracın arkasına yaklaşırken veya bir viraja girerken sürücü yavaşlamak için gaz pedalını bıraktığında yumuşak bir yavaşlama sağlıyor. Ayrıca araç bir viraja yaklaştığında sürücünün yumuşak ve dengeli bir dönüş yapmasına yardımcı olmak için direksiyon kuvvetini ayarlıyor.

Yeni Acil Durum Sürüş Durdurma Sistemi (EDSS) ilesürücünün hastalanması durumunda, sürücünün belirli bir süre boyunca herhangi bir direksiyon, fren veya hızlanma girişi yapmadığını algılıyor. Başlangıçta sürücü sesli ve görsel olarak uyarılıyor, eğer sürücüden bir yanıt gelmezse otomobili hafifçe durdurarak, dörtlü flaşörleri etkinleştirip, kapıların kilitlerini yardım için açıyor.

Yeni Yaris'de Şaşırtıcı Detaylar

Daha sportif bir stil arayan müşteriler için GR SPORT sınıfı, Toyota’nın son derece başarılı, çok sayıda Dünya Şampiyonası kazanan motor sporları takımı TOYOTA GAZOO Racing’in ruhunu yakalayan tasarım çizgileri sunuyor.  GR SPORT’ta, vurgulayıcı kırmızı dekoratif çizgilere sahip özel 18 inç işlenmiş alaşımlar, kırmızı döşemeli ve trim dikişli ön spor koltuklar, spor pedallar, delikli deri direksiyon simidi kaplaması ve koltuklarda, marş düğmesinde ve direksiyon simidinde GR arması bulunuyor.

2023 yılında dünya çapında 10 milyonu aşan satışlarıyla Toyota tarihinin en başarılı modellerinden biri olan Yaris, milenyumun başında hem Avrupa’da hem de Japonya’da Yılın Otomobili unvanını ele geçirmeyi başarmıştı. 2021’de ikinci kez Yılın Otomobili ödülüne layık görülen Toyota Yaris, Avrupa’da sürekli olarak en çok satanlar arasında yer almaya devam ediyor.

SON EKLENENLER