Volkswagen’den Ucuz Elektrikli Atağı

VW ID 1

Volkswagen, elektrikli araç piyasasında yeni bir dönemi başlatacağına inandığı giriş seviyesi elektrikli şehir otomobili ID 1’in üretiminin planlandığını resmen doğruladı. 2027 yılında piyasaya sürülmesi hedeflenen bu model, yaklaşık 20.000 Euro (yaklaşık 17.000 £) fiyatıyla dikkat çekiyor. ID 1, Volkswagen‘in şu anda üretimi durmuş olan Up modelinin ruhunu taşıyacak.

Volkswagen Grubu, İspanya’da üretilen dört uygun fiyatlı elektrikli otomobil projesi kapsamında iki adet küçük elektrikli otomobil ile birlikte ID 1’i de üretmeyi planlıyor. Bu uygun fiyatlı elektrikli otomobillerin biri Volkswagen, diğeri ise Cupra markasına ait olacak.

Kaynak sıkıntıları nedeniyle daha küçük elektrikli otomobiller üretmenin giderek zorlaştığını belirten marka yetkilileri hükümetlerden kendileri için daha fazla destek talep etti. Buna göre artan enerji, malzeme ve hammadde maliyetleri bu tip modellerin üretimini daha zorlu hale getirmiş durumda.

ID 1, uygun fiyatlı bir şehir otomobili olarak tasarlanırken, maliyetleri düşük tutmak amacıyla geliştirilecek. Bu da, daha pahalı Volkswagen modelleriyle aynı düzeyde gelişmiş otonomi ve bağlantı işlevlerine sahip olmayacağı anlamına geliyor.

Volkswagen ID 1, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, pratik ve kullanışlı bir şehir otomobili olacak. Araçta, devasa bir bilgi-eğlence sistemi yerine akıllı telefon entegrasyonu ile kullanıcı dostu bir deneyim sunulması planlanıyor. Ayrıca, araç içi depolama çözümleri ve alanın etkin kullanımı ile “içi dışından daha büyük” bir tasarım hedefleniyor.

ID 1’in, 200 kW hızlı şarj kapasitesi ya da uzun mesafeler kat etmesini sağlayacak büyük bir bataryası bulunmayacak çünkü bu araç, otoyolda binlerce kilometre yol kat edecek bir otomobil yerine saf bir şehir otomobili olacak. Volkswagen, ID 1 modeli ile elektrikli araç piyasasında yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyor. Uygun fiyatlı, pratik ve müşteri dostu özellikleriyle ID 1, şehir içi kullanım için ideal bir seçenek olacak.

SON EKLENENLER