Japon Üreticilerden Güç Birliği

Japon motor

Mazda, Subaru ve Toyota, içten yanmalı motorlu (ICE) araçların karbon salınımını azaltmak amacıyla yeni motorlar geliştirmek için ortak bir girişim başlattı. Üç Japon marka, hibrit teknolojilere ve karbon nötr yakıtlara odaklanarak içten yanmalı motorları optimize etmeyi amaçlıyor.

Mazda, Subaru ve Toyota, motorları elektrik motorları, elektrikli sürüş üniteleri ve bataryalarla optimize etmeyi planladıklarını açıkladı. Bu hamle Japon üreticilerin tamamen elektrikli araçlara dönüş trendinin aksine, içten yanmalı motorların geleceğine olan inançlarının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Bu işbirliği ile markalar, daha kompakt motorlar, daha küçük araçlar üretmek ve daha iyi aerodinamik özellikler ile yakıt verimliliği sağlamayı hedefliyor. Yeni motorlar ise sadece benzinle çalışmayacak; bioyakıtlar, sentetik e-yakıtlar ve hidrojen gibi alternatif yakıtlar da kullanılacak.

Bu işbirliğine rağmen Toyota‘nın elektrikli araçlara olan yatırımları da devam ediyor. Marka, 2030 yılına kadar en az 30 yeni elektrikli model piyasaya sürmeyi ve her yıl dünya genelinde 3.5 milyon elektrikli araç satmayı hedefliyor.

SON EKLENENLER