Yeni Swift Görücüye Çıkıyor

Suzuki, Tokyo’daki Japan Mobility Show’da Ekim 2023’te dördüncü nesil global kompakt süpermini olarak tanımlanan tamamen yeni Suzuki Swift Konseptini sergiliyor. Nisan 2024’te piyasaya sürülecek olan model sürücü deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

3,860mm uzunluğunda şık bir dış tasarım sunan Suzuki Swift, mükemmel görüş alanı, geniş bir kabin ve yeterli bagaj alanı ile dikkat çekiyor. Yeni Swift’in teknolojik donanımlarla zenginleştirilmiş ve Suzuki’ye özgü tamamen yeni bir hatchback yaratmak hedefiyle tasarlandığı belirtildi.

Baz donanım seviyesi, 16 inç alaşım jantlar, LED farlar, navigasyon, arka görüş kamerası, arka park sensörleri, Adaptif Hız Sabitleyici, kablosuz akıllı telefon bağlantılı ekranlı ses sistemi, anahtarsız giriş ve başlatma, Sürücü İzleme Sistemi, geliştirilmiş Çift Sensör Fren Desteği gibi geniş bir donanım listesi sunuyor. Full donanım paketinde ise, 16 inç cilalı alaşım jantlar, otomatik hava iklimlendirme ve elektrikli katlanır kapı aynaları gibi ekstraları içeriyor.

Suzuki Swift, sekiz metalik renk ve dört çift ton renk seçeneğiyle sunuluyor. Yeni renk seçenekleri arasında, üç katmanlı kaplama işlemi sayesinde canlı bir derinliğe sahip Frontier Blue Pearl Metalik ve Burning Red Pearl Metalik renkler oldukça dikkat çekiyor.

Yeni Swift Görücüye Çıkıyor

Yeni Suzuki Swift’in kaslı görünümü, karartılmış sütunlar sayesinde yüzen bir tavan izlenimi yaratırken, piyano siyahı ön ızgara ve L şeklindeki imza lambaları gibi yüksek teknolojili tasarım özellikleri sunuyor. Arka tarafta, yeni ve belirgin bir şekilde şekillendirilmiş bagaj kapağı, geniş bir arka tampon tasarımı ve entegre bir arka hatch spoiler yer alıyor. İç mekanda ise, sürücüye doğru açılı merkezi kontroller ve standart donanım olarak sunulan dokuz inçlik bir eğlence ekranı bulunuyor.

Yeni Suzuki Swift, monoküler kamera kullanılarak geliştirilmiş çift sensörlü fren desteği sistemi gibi gelişmiş aktif güvenlik donanımlarına sahip. Ayrıca, sürücünün dikkatini korumak için tasarlanmış Sürücü İzleme Sistemi ve Şerit Uyarı/Önleme Fonksiyonu gibi özellikler de yer alıyor.

Suzuki, Suzuki Connect uygulaması aracılığıyla kullanıcılara gerçek zamanlı olarak araçlarını izleme, aracı uzaktan kilitleyip açma ve araçla ilgili bilgileri görüntüleme gibi çeşitli bağlanabilirlik hizmetleri de sunuluyor. Hem Motion hem de Ultra donanım seviyelerinde, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu tam renkli dokuz inç HD ekranlı ses sistemi standart olarak geliyor.

Yeni Suzuki Swift, “HEARTECT” adı verilen hafif bir platform üzerinde inşa edimiş. Bu platform, aracın temel performansını artırırken, çarpışma güvenliğini de iyileştiren ve enerjiyi daha hızlı dağıtan sürekli, pürüzsüz ve kıvrımlı bir form imkanı sunmuş. Ayrıca, Suzuki’nin son nesil platform stratejisi sayesinde, motor bölümünün boyutu küçültülürken, kabin içi ve bagaj alanı ise maksimize edilmiş.

Yeni Swift Görücüye Çıkıyor

Geliştirme aşamasında, yolculuk konforunu artırmak ve kabin ortamını önceki modele göre daha sessiz hale getirmek için gürültü, titreşim ve sertlik (NVH) azaltıcı çeşitli önlemler alınmış. Suzuki araçlarında ilk kez, özellikle engebeli yollarda kabin içine gürültü ve titreşimin iletimini azaltmak için aracın alt gövdesine ses ve titreşim yapıştırıcısı uygulanmış.

Z12E motor teknolojisi, artırılmış yakıt ekonomisi, iyileştirilmiş tork ve daha düşük CO2 emisyonları sunan yepyeni ve son derece verimli üç silindirli bir benzinli motorla geliştiriliyor. Hibrit teknolojisi ise, enerji geri kazanım verimliliğini artırmak için 10Ah kapasiteli bir lityum-iyon batarya ile desteklenen kendiliğinden şarj edilen bir hibrit sistem ile daha da iyileştirilmiş.

Güvenlik iyileştirmeleri arasında, gelişmiş gece ve kavşak görünürlüğü ile yaya, bisikletli, motosikletli ve önündeki araçları algılayabilen geliştirilmiş çift sensörlü fren destek sistemi de bulunuyor.

SON EKLENENLER