Toyota’dan Hepsi Bir Arada: Crown Signia

toyota crown signia

Toyota, SUV segmentindeki yeni yıldızı 2025 Toyota Crown Signia’yı tanıttı. Şık tasarımı ve zarif detaylarıyla dikkat çeken Crown Signia, geniş iç mekanı ve zengin donanım seçenekleri ile öne çıkıyor. XLE ve Limited olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunan bu model, standart olarak elektronik talep üzerine çalışan dört tekerlekten çekiş sistemi ve Toyota Hibrit Elektrikli Araç (HEV) sistemi ile donatılmış. Bu sayede, Crown Signia 38 MPG gibi etkileyici bir yakıt ekonomisi sunarken, 240 beygir gücünde performans sergiliyor.

Toyota Crown Signia, uzun ve akıcı bir tavan çizgisi, tek renkli ızgara ve geniş ön ve arka çamurluklarla dinamik bir profile sahip. İç mekanda ise, bronz-metalik vurgular ve standart deri döşemelerle premium bir his sunmayı başarıyor. Ayrıca, tamamen dijital gösterge paneli, piyano black tuş kontrolleri ve en yeni Toyota Sesli Multimedya sistemi gibi modern özellikler standart olarak sunuluyor. 11 hoparlörlü JBL Premium ses sistemi ise, Crown Signia’nın teknoloji ve eğlenceyi mükemmel bir dengeyle bir araya getirdiğini gösteriyor. Crown Signia’nın yüksek sürüş pozisyonu ile yola hakim bir görüş açısı ve kolay biniş imkanı sunuyor.

XLE donanım paketi, 2.5 litrelik Toyota HEV sistemi, elektronik talep üzerine çalışan dört tekerlekten çekiş sistemi, üç farklı sürüş modu, 19 inç alaşım jantlar, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, arka koltuklarda ısıtmalı dış koltuklar, 12.3 inç dokunmatik ekranlı Toyota Sesli Multimedya Sistemi ve altı hoparlörlü ses sistemi ile donatılmış. Limited donanım paketi ise tüm bu özelliklere ek olarak, 21 inç koyu gri metalik jantlar, otomatik seviyelendirme özelliğine sahip LED farlar, sabit panoramik tavan, 11 hoparlörlü JBL Premium ses sistemi, dijital dikiz aynası, Toyota Remote Connect ile akıllı telefon kullanarak araca erişim ve başlatma özelliği ve yağmur sensörlü ön cam sileceklerini içeriyor.

Toyota Crown Signia, beş kişiye kadar konforlu oturma kapasitesi sunuoyr. Standart deri döşemeli, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar üç seviyede ayarlanabiliyor. Sürücü ve ön yolcu koltukları, sekiz yönlü elektrikli ayar imkanı ile maksimum konfor sunuyor. Çift bölgeli iklim kontrolüne aydınlatmalı kontrol paneli üzerinden erişilebiliyor ve yüksek güneş enerjisi emen camlar ile iç mekan sıcaklığı kontrol altına alınabiliyor.

Polüretan kaplı helezon yaylar ve yüksek sönümlemeli süspansiyon sistemi yol yüzeyindeki sarsıntıları minimize etmeyi başarıyor. Elektronik kontrollü fren sistemi, viraj alma durumlarında denge kontrolünü devreye sokarak yönlendirmeyi azaltıp sürücünün daha çevik bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Toyota Crown Signia, Toyota Safety Sense 3.0 aktif güvenlik ve sürücü destek teknolojileri paketi ile standart olarak geliyor. Bu paket, Yaya Tespitli Ön Çarpışma Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Tam Hız Aralığında Dinamik Radar Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı, Yol İşareti Asistanı, Otomatik Uzun Farlar ve Proaktif Sürüş Asistanı gibi özellikleri içeriyor. Ayrıca, Kör Nokta Monitörü, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Güvenli Çıkış Uyarısı gibi ek özellikler de sunuluyor.

SON EKLENENLER