BMW’nin En İyi 1 Serisi

2024 BMW 1 Serisi

BMW 1 Serisi, premium kompakt segmentte sürüş keyfinin öncüsü olmaya devam ediyor. Dördüncü nesliyle birlikte, yeni BMW 1 Serisi, dinamik tasarımı, tamamen yenilenen sürüş portföyü ve geliştirilmiş şasi teknolojisi ile öne çıkıyor. Sürdürülebilirliği optimize eden üretim süreci ve 48 volt hafif hibrit teknolojisine sahip yüksek verimli motorları, çevre dostu bir sürüş deneyimi sunuyor. Yenilikçi iç mekan tasarımı, genişletilmiş otomatik sürüş ve park sistemleri, QuickSelect özellikli yeni BMW iDrive ve BMW İşletim Sistemi 9 tabanlı dijital hizmetler ile BMW 1 Serisi, kullanıcılarına üst düzey bir deneyim vadediyor. Yeni BMW 1 Serisi’nin şimdiye dek üretilen en iyi 1 Serisi olabileceği değerlendiriliyor.

BMW 1 Serisi’nin sportif havası, en yeni model neslinde tipik BMW oranlarıyla vurgulanmış durumda. Uzun kaput ve dinamik tavan çizgisi aracın dinamik görünümünü pekiştiriyor. Selefine kıyasla boyutları çok az değişen modelin dış uzunluğu 42 milimetre artarak 4.361 milimetreye ulaşırken, dingil mesafesi 2.670 milimetredir. Araç genişliği 1.800 milimetre iken, yükseklik 25 milimetre artarak 1.459 milimetreye ulaşmış.

Yeni BMW 1 Serisi, yola daha alçak oturan ön kısmı ile sportif karakterini ön plana çıkarıyor. Geniş, öne doğru eğimli BMW radyatör ızgarası, dikey ve çapraz çubuklardan oluşan yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor. Standart LED farlar, gündüz sürüş farı ve dönüş sinyalleri için çarpıcı dikey unsurlara sahiptir. Parlama yapmayan matris uzun far, viraj ışığı fonksiyonu ve mavi vurgulara sahip adaptif LED farlar opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni BMW 1 Serisi’nin iç mekanı, sportif ve geniş alan sunan modern ve premium bir ambiyans yaratmayı başarmış. Yeniden tasarlanan koltuklar, uzun yolculuklar için yüksek düzeyde konfor sunmayı hedeflemiş. Econeer versiyonunda geri dönüştürülmüş polyesterden yapılmış kılıf ve döşemeler bulunurken, Veganza versiyonunda ise deri benzeri özelliklere sahip delikli koltuk yüzeyleri yer almış.

Tamamen dijital ekran sistemi, 10,25 inç Bilgi Ekranı ve 10,7 inç Kontrol Ekranından oluşuyor. Bu dijital teknoloji sayesinde kokpitteki düğme ve kumanda sayısı önemli ölçüde azaltılmış. Klima, dijital olarak kontrol ediliyor ve standart spor direksiyon simidine alternatif olarak, yeniden tasarlanmış bir M deri direksiyon simidi de sunuluyor.

Yeni BMW 120’nin üç silindirli benzinli motoru ve yeni BMW 120d’nin dört silindirli dizel motoru, 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi ile birleştirilmiş. Maksimum 125 kW (170 hp) güç çıkışı ile yeni BMW 120, 0’dan 100 km/sa hıza 7,8 saniyede ulaşmayı başarıyor. Yeni BMW 120d ise 120 kW (163 hp) güç üretip ve 0’dan 100 km/sa hıza 7,9 saniyede çıkıyor. BMW 118d, 110 kW (150 hp) güce sahip ve 8,3 saniyelik bir 0-100 değerine sahip. Ayrıca tüm versiyonlarda standart olarak çift kavramalı 7 vitesli Steptronic şanzımana yer verilmiş.

Yeni BMW 1 Serisi, standart ve opsiyonel olarak genişletilmiş otomatik sürüş ve park sistemleri de sunuyor. Standart özellikler arasında önden çarpışma uyarısı, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Çıkış Uyarısı ve Trafik İşareti Tanıma özellikli Sürüş Asistanı ve Geri Vites Asistanlı Park Asistanı yer alıyor. Opsiyonel donanım seçenekleri arasında ise Şerit Kontrol Asistanı, Otomatik Hız Sınırı ve Dur & Kalk fonksiyonlu Aktif Hız Sabitleyici bulunuyor. Yeni BMW 1 Serisi, QuickSelect özellikli BMW iDrive’ın son sürümüne sahip bir model. Bu sistem, BMW İşletim Sistemi, uzaktan yazılım yükseltmeleri ile yeni ve geliştirilmiş araç işlevlerinin araca kablosuz olarak yüklenmesini sağlıyor.

SON EKLENENLER