2016 Smart Forfour 1.0 Twinmatic
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Silindir Hacmi 999 cc
- Maksimum Hız 151 km/s
- Beygir Gücü 71 HP
- 0-100 Km Hızlanma 16.9 sn
- Maksimum Tork 91 Nm
- Uzunluk 3495 mm
- Vites Tipi 6 İleri Otomatik
- Genişlik 1665 mm
- Yakıt Türü Benzin
- Yükseklik 1554 mm
- Şehir İçi Ortalama Tüketim 5.0 lt
- Boş Ağırlık 930 kg
- Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.6 lt
- Bagaj Hacmi 185 lt
- Karma Yakıt Tüketimi 4.2 lt
- Yakıt Deposu 35 lt
2016 YILI FİYAT GRAFİĞİ
EMİSYON SINIFI
ÇARPIŞMA TESTİ
bir Mercedes kalitesini taşımıyor twingo ile üretilen araçtır . 0.9T motor olarak üzmez ancak bu A segmenti ve şehiriçi kullanımına uygun araçtır . gerçekten kalabalık şehirlerde işe yarayan araç ancak bu fiyatına eşdeğer B segmenti araçta alınabileceği için piyasası azdır . tek kişi yada 2 kişi yaşayan genellikle şehiriçi kullanan birisi bu aracı tercih edebilir tasarımı için azda olsa alan olacaktır .
Mercedes patentli oluşu nedeni ile fazla abartılmış fiyatı var. Bence Polo ondan daha mantıklı ve kullanışlı.
Ağzı olan konuşmuş, aracı kullanandan çok kullanmayanlar daha çok kafa yormuş; şayet 3 yıl sorunsunuz ve kazasız 2005 model Smart Forfour Passion 1.1 kullandım, küçük araçlar segmentinde gerek güvenlik, gerek konfor ve yol tutuşu olarak üst düzey bir araçtı, ve arabayı bilen az olduğundan Japon mu diye soranlara Mercedes desemde pek inandırıcı olmadı. 1.1 motor araçla bazen aracı küçümseyen 2.0 motorlu araçlara uzun yolda küçümsenmeyecek bir araç olduğunu hissettirdim, bunlardan biriside Antalya - Ankara yol güzergahında Antalya girişi virajlarda A kasa Opel vectra ve Polatlı girişinde yağmurlu havada 150 km hızı geçemeyen Subaru ımpreza idi. Tabi benim lastiklerim 0 ve impetus II idi. Araca yüksek süratle dikkatsizce bir viraja girdiğimde yol tutuşuna hayran kaldım, şayet Smart' ımın yerinde corsa ya da diğerleri gibi bir araç olsaydı zaten ya taklaya girmişti ya da savrulmuştu; Smart lar standart olarak Titan güvenlik hücresi ile yani aracı 4 yerden kavrayan Çelik bariyerler ile korunduğunu da gözlerimle gördüm. Almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim, parçası diğer araçlara nazaran fiyatlı ama kaza yapmadığınız sürece kolay kolay uzun yolda ve durduk yere sizi üzmez.
Süper bir araç. Kullanmayanlar bilemez. Aynı paraya Polo almaktansa bunu tercih ederim.
2006 modelini kullandım. Tek kelime ile harikaydı. Şu an başka bir markanın 2012 modelini kullanıyorum ama aklım hâlâ smartta.
Türkiye şartlarına hiç ideal olmayan bir araba , fiyatıda c segmenti araçların seviyesinde . Türkiyede tutmaz bu araç
10 yıl aradan sonra smart.. koşsun görelim.
Tasarımını çok beğendim.
twingo ile birlikte üretildiği için ortak parçalar var, vites topuzu da o yüzden renault'dan :)
fena değil güzel araç :)
O vites topuzu, Renault - Dacia diye bağırıyor sanki. :)
Tüm avrupanın kullandığı araba bu =)
Çirkin olup olmaması çok önemli deil bu markanın üreticisi için.Dünyada SMART hastaları var.Sadece onlara satsa bile yeter.Kaldı ki bu aracın hitap ettiği müşteri kitlesi A ve A+.
Bir Dacia gördüm sanki !
çok gereksiz bir araca benziyor hem çirkin hem pahalı,kimin ne işine yarar
bu kadar çirkin bir araç görmedim aman Allahım
Bence hiç ugrasmasalarmis.