Jaguar XJ

İngiliz otomobil üreticisi Land Rover tarafından 1968 yılından bu yana üretilen lüks bir sedan model olan Jaguar XJ, şirketin sedan araç segmentindeki amiral gemisi olarak konumlanmaktadır. İngiltere kraliyet ailesi ve Birleşik Krallık başbakanının resmi makam araçlarından biridir

İlk olarak 1968 yılında tanıtılan XJ modeli, o zamandan bu yana birkaç nesil değişikliği geçirmiştir. Zarif ve sportif bir dış tasarıma sahip olan model yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığı Jaguar XJ markanın ince detayların ön plana çıktığı bir tasarım anlayışını yansıtmaktadır.

XJ’nin iç mekanı genellikle lüks ve konfor odaklıdır. Yüksek kaliteli malzemeler, ahşap kaplamalar, deri döşemeler ve modern teknolojik özellikler iç mekan tasarımını tamamlar. Döşemelerde kullanılan deri, İskoç Angus boğalarından elde edilmektedir. Angus boğaları, zarif görünümleri ve yumuşak derileri ile bilinirler.

Jaguar XJ, alüminyumdan yapılan bir şasiye sahiptir. Bu, aracın hafif olmasını sağlar ve dolayısıyla performansını olumlu yönde etkiler. Bazı Jaguar XJ modelleri ise gizli kapı kollarına sahiptir. Bu özellik, aracın aerodinamik profilini artırır ve estetik bir görünüm sunar. Bazı modeller, hava süspansiyon sistemine sahiptir. Bu sistem, sürüş modlarına göre ayarlanabilir ve sürüş konforunu artırabilir.

Jaguar tarafından 1992 yılında tanıtılan XJ220 versiyonu 3.5 litrelik V6 twin-turbo motoru ile 0’dan 100 km/s hıza 3.6 saniyede çıkması ve maksimum 341 km/s’ hıza ulaşmasıylad 1992’den 1994’e kadar dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanını elinde bulunduruyordu.

Jaguar markasının en ikon modellerinden biri olan XJ’nin üretimi 2019 yılında sona erdi.

SON EKLENENLER