Japon Estetiği: Infiniti

Japon otomobil üreticisi Infiniti, lüks ve performans odaklı otomobillerini şıklık ile birleştirmesiyle tanınır.

Japon otomobil devi Nissan tarafından lüks otomobil pazarına yönelik bir alt marka olarak 1989 yılında kurulan Infiniti, Nissan’ın dünya çapında lüks otomobil pazarındaki varlığını güçlendirmek amacını taşıyordu. O nedenle ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde tanıtıldı.

Infiniti ürettiği ilk modeli Q45 markanın lüks, performans ve yenilik odaklı kimliğini yansıtmayı başarmıştı. Ardından üretilen G20, I30, ve QX4 gibi modellerle ürün yelpazesi genişletildi.

Infiniti, otomotiv endüstrisine bir dizi teknolojik yenilik de getirdi. Bunlar arasında adaptif direksiyon, akıllı hız kontrol sistemleri ve ileri düzey sürüş destek sistemleri ilk öne çıkanlardır.

Japon Estetiği: Infiniti

Infiniti Q50

Infiniti’nin kompakt lüks sedan segmentindeki öncü modeli olan Q50 ilk olarak 2013 yılında tanıtıldı. Zarif tasarımı, gelişmiş teknolojileri ve etkileyici performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Tasarımındaki büyük ızgara, zarif farlar ve dinamik hatlar, aracın sportif ve lüks karakterini vurgulamak üzerine tasarlanmıştı. İç mekanda ise  lüks malzemeler, modern tasarım ve geniş eğlence sistemleriyle dikkat çekmişti.

En üst seviye Q50 modeli olan Red Sport 400, özel bir 3.0L V6 motoru ile 400 beygir güç üretiyordu.

Q50, opsiyonel bir sistem olan Dijital Hareketlilik Sistemi’ne sahiptir. Bu sistem, otomobilin sürüş dinamiklerini ve tepkilerini kişiselleştirme imkanı sunar.

 

SON EKLENENLER