2016 Fiat Egea 1.4 Fire Easy
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Silindir Hacmi 1368 cc
- Maksimum Hız 185 km/s
- Beygir Gücü 95 HP
- 0-100 Km Hızlanma 11.5 sn
- Maksimum Tork 127 Nm
- Uzunluk 4532 mm
- Vites Tipi 6 İleri Düz
- Genişlik 1792 mm
- Yakıt Türü Benzin
- Yükseklik 1497 mm
- Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.7 lt
- Boş Ağırlık 1150 kg
- Şehir Dışı Ortalama Tüketim 4.6 lt
- Bagaj Hacmi 520 lt
- Karma Yakıt Tüketimi 5.7 lt
- Yakıt Deposu 45 lt
2016 YILI FİYAT GRAFİĞİ
EMİSYON SINIFI
ÇARPIŞMA TESTİ
Popüler Karşılaştırmalar
Ben 3 aydir biniyorum beklentimi karsiladi fazlasini degil bu fiyata bu aliniyor 4/5 bin fazla ciksak belki 1 tik ustu bir model alabilirdim ama cikamadik genel olarak memnunum sadece yokus cikisi pek iyi degil dedigim gibi bu fiyata 2 el alip risk almaktansa bunu almak mantikli geldi pisman degilim
Verdiginiz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar 1.4 easy modelini aldık Allahima şükürler olsun kazasiz belasiz bineriz insallah Misafir 7707 doğru söylüyor ikisi toplam 1950 tuttuu hemen hemen 2000 işte..
Çok pahalı misafir 7707, bende 2015 Mitsubishi Attrage var sigorta + kasko 1710 ödedim. Araç 1 yaşını yeni doldurdu.
2.000 TL kasko + sigorta yaptırdım.
Bu arabanın ortalama kaskosu ve sigortasi ne tutuyor bilen varmi
Euroncap çarpışma testine en sonunda girdi ama sonuç hüsran, 3 yıldız standart donanım seviyesinde, ekstra donanımla 4 yıldız(5 yıldız üzerinden) aldı. Yani standart güvenlik donanımıyla yetersiz bir araba, 5 yıldızlı rakipleri(Corolla, Focus, Astra vs) karşısında güvenlik anlamında oldukça geri olduğu aşikar sanırım..
Bayilerden fiyat alan oldumu en son kaça bırakıyorlar.bide aralık ayına kadar 2017 modeller çıkana kadar beklesem .
2016 modellerde fiyat indirimi olurmu ?
Vites geçişleri on numara motor ile uyumlu...
merhabalar 1.4 benzinli egea şehir içi ve şehir dışı gerçekçi ortalama kaç yakar en nazik ve en sert kullanımda dahil birde egeada vites geçişleri kötü diye bir söylenti var kullanan arkadaslar bilgi verebilirlerse sevinirim.herkeze hayırlı günler dilerim.
Misafir-3095, doğru diyorsunuz.
Mesajımı şu şekilde güncelleyeyim. Bana göre diğer C sınıflarına rakip olacak kalitede değil. Focus ve Corolla'yı bildiğim için onlarla kıyasladım. Öznel bir yorum, katılmamakta özgürsünüz tabii ki. Herkes aynı arabaları beğense, aynı arabaları alsa güzel olmaz zaten (maalesef bu durum yaşanıyor). Çeşitlilik iyidir.
Misafir-6334
ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde araç sınıflandırmaları araçların ebatlarına göre yapılmaktadır. ve bu araç da siz her ne kadar kabul etmeseniz de bal gibi C sınıfı sedan bir araç. aracı peugot 206 sedan ile ölçü olarak kıyaslıyorsunuz ve onun kadar küçük değil diyorsunuz. ( ki evet ondan büyük bir araç) ama gel gelilelim focus ve corolla ile kıyaslarken araç ölçülerini kıyaslamaktan kaçınıp onlara rakip olaracak seviyede değil diyerek kestirip atıyorsunuz. oysa ki bu araç uzunluk olarak focusla aynı aynı ölçülere sahip. corolladan kısa ama daha geniş bir araç. donanım kısmınada ise araçların aynı sınıf donanım paketlerine bakarsak da onlardan pek eksiği yok. motor desen çok daha güçlü ve sağlamlığı ile ön plana çıkmış bir araç (dizel motoru). eeee o halde nasıl oluyor da C sınıf araç değilmiş acaba? :)
Bu araba C segmenti değil kimse kusura bakmasın. Buna C diyorsak Focus'a Corolla'ya başka bir şey dememiz gerekir. Şişirilmiş B segmenti veya B+ denen araçlardan bana göre. Ne Peugeot 206 sedanlar kadar küçük nede Corolla'ya Focus'a rakip olacak seviyede. Easy donanımına bindim Linea'dan aman aman farkı yok. Lounge donanım için iyi diyorlar ama binmedim, bilmiyorum. Güvenliği hâlâ muallakta. Şahsen 52 bin buna vereceğime, fiyatı bu civarlarda hatchback B sınıfı güvenliğinden emin olduğum bir araca binmeyi tercih ederim.
Arkadaşlar ben aracı rapor üzerine almak istiyorum ama rapor üzerine alınca kredi çıkıyormu acaba
Slm arkaslar almayı dusunuyorum alipda kullanan varmı önerimiz nedir
Tanıtımda gösterilen iç dikiz aynası ile gerçekte olan dikiz aynası farlı gibi geldi bana.
6. Vites 3000 devirde 120 km/h
Hatchback versiyonu gelsede alsak ya ne Zaman çıkıcak acaba tr de piyasaya
Bu araç 6.vites 3000 devir hizi kaç oluyor bilenler yazabilir mi
Ölümcül kazalar her markada oluyor, sadece Fiat'da değil. Ncap testi konusunda haklısınız, biran evvel bu teste girmesi gerek.
Egea benim için bitmiştir. Az önce haberlerde izledim, 4 kişi bu araçta can vermiş. Ncap testi de yok. İsteyen baksın Merve isminde bir voleybolcu da içlerinde. Araçtan sağ çıkan yok gibi.
egea hacback beklıyoruz bakalım umarım fiyatı . aynı fiyattan başlar yerli yeri diyorlar göreceğiz bakalım fiyat ne kadar yerli bi arabaya uygun olacak umarım uygun fiyat olur hacback i
Biri demiş ki devaluasyon mu oldu, e oldu sayılır, bu sitede gir bak bu fiyatlardaki rakiplere hiçbirini beğenmiyeceğine eminim, eğer bu araba da bu fiyatı etmez diyorsanız 0 araba almayınız. Ayrıca her otomobil lansmanda uygun fiyatla girer sonra pahalanır, mercedes de bentley de. Donanım eksilmesi de bundan bence
araba delisi linea ile egea farklı araçlar bu bir.İki linea üretimi devam edecek.Üçünçüsü linea b plus segmentinde bulunuyor.Egea C sınıfıdır....
Linea'nın yerine alması beklenen Egea, Linea faciasından sonra tasarım olarak en iyi B segmenti arabasını üretmiş diyebiliriz. 5 yıl garanti sunması ve makul fiyat etiketi onun popüler bir model olacağını şimdiden vaat ediyor. Ancak 1.4 motorun performansı tatmin edici değil. İç mekanda kokpit size teknolojik bir model görünümü verse de bagaj kapağında tutamak olmaması gibi küçük detaylardaki eksikliği de hissedilmiyor değil.
araç c segmenti
Nasıl bir mantık bu anlamı nedir yani sizler bunlara layık değilsiniz sizin nenize demekmi kasım 2015 de var olan alaşım jant far sensörü led gündüz farı ocak 2016 da yok 3 ayda farka bak tamam arabaya yapan emeğe saygılıyım lakin üstüne yeni donanım eklemek yerine kaldırmak size var olanlar bile çok anlamı çıkmıyormu birde şu 1.4 benzinlinin yüklü performansı nasıldır torku yeterlimi bari kullananlar lütfen biraz bilgi o kadar otomobil porogramı var hepsi anlaşmış gibi dizeli test etmiş ve aynı şeyleri inceleyip donanımı anlatmışlar bunları bayiye gidince zaten satıcı heyacanla anlatıyor ama 5 kişilik bir aile 2 veya 3 valizle yola koyulduğunda gerçek yakıt rahatlık performans nasıldır bu konulardaki bilgiler biz yeni alacak olanlara çok faydalı oluyor takdir edersinizki yeni bir model yollara yeni çıkmış bir otomobil.Allah yar yardımcımız olsun.
Urban versiyon bu araçtan 4000 tl farklı görünüyor ama bu farkta sadece hız sabitleyici farkı var zaten 2015 lere göre sis farı ledler gibi donanımlar her iki versiyondada kalkmış oysa tüketici olan bizler geçen yıl olan donanımın üstüne eklemeler beklerken tersine kaldırılmış yoksa türk halkı bukadar donanımı hak etmiyormu yada nasıl olsada satarız,mı diyorlar bu yüzden on alıcıdan 3 veya 4 alıcıyı kaçırmak önemli değilmi.Arkadaşlar trafik kazası Allah kimseye yaşatmasın ama dünyanın her yerinde kaza oluyor şöför hatası yol hatası araç hatası başkasının hatası vs vs lakin ülkemizdeki araçların karton kutuya dönmesi yüzünden ya ölümle yada kalıcı hasarlı oluyor peki ülkemizdeki bir çok aracın güvenlik testi bile yok ve dediğim gibi avrupa kasa aynı modellere göre araçlar maliyeti düşürmek için tabiri yerindeyse oyuncak araba halini almış ufak kazalarda ya ikiye bölünüyor yada buruşturup çöpe attığımız kağıt gibi yamuluyor demem oki bunu sizlerde biliyorsunuz ve sebebi yüksek vergiler yüzünden en ucuz maliyetle üretim yapıldığını kabul ediyorsunuz bari avrupalının kullandığı bazı donanımları türk halkından esirgemeyin bari.
Bu araçla urban arasında 4000 fark var değrmi acaba nenin farkı bu zaten 2016 modellerde bazı donanımlar kalkmış benzinli urban bayilerde 57- 58000 olmuş utanın artık sanki ülkede devalüasyon olmuş da haberimiz yok her araç 2015-den 2016.ya geçerken 5-10000 fark yapmış geleceyi pek parlak olmayan ekonomi önümüzde zor dönemler olacağını bizlere bağırarak söylüyor bu fiyatlarda artık sıfır araba alınmaz .
önce güvenlik euro ncapa yok yıl 2016 olmazsa olmaz
eğer 1.4 benzinli araç alacak olsam; kendi aklım ve fikrim doğrultusunda aşağı yukarı aynı fiyata satılan ve ncaptan 5 yıldız almış yılların sorunsuz aracı olarak dünyada nam salan corollayı alırım, fiatı alanlara da saygı duyarım, hem japon otomobillerinin katalogda geçen yakıt tüketim değerleri gerçekte kullanım değerlerini tutuyor, onun haricindeki araçlarda katalogdaki değerleri tutturmanın zor olduğunu gördüm duydum. son olarak eğer ön yargılar kırılmak isteniyorsa firma önce kendi elini taşın altına koyacak ve euro ncapa girecek bakalım 5 yıldız mı alacak yoksa 1 yıldız mı? yıl 2016 oldu, euro ncapa girmemiş araçları lütfen tercih etmeyelim.
euro ncap a girsin once